Jeugdorkest

Het Zeeuws Jeugdorkest

Het Zeeuws Jeugdorkest is een symfonieorkest voor jonge Zeeuwse muzikanten tussen de 11 en 21 jaar, en bestaat op het moment uit ongeveer 30 leden, onder leiding van Carlo NabbeVoornaamste doel van het orkest is het samen muziek maken en een gezamenlijke muzikale ontwikkeling doormaken.

Samenspelen, wat betekent dat? Samen muziek maken. Samen zoeken naar die heerlijke levensenergie die Mozart en Vivaldi in je los kunnen maken. Vergis je niet in klassieke muziek!

 

Bij het Zeeuws Jeugdorkest leer je om op een ongebreidelde manier met je instrument te communiceren in een orkest. Het orkest vraagt een open positieve leerhouding vooral naar elkaar toe. Het jeugdorkest wordt geleid door violist, dirigent, leraar en componist Carlo Nabbe. Hij heeft zich tot doel gesteld om expressiviteit,  communicatie en de veiligheid van iedere speler binnen het orkest verder te brengen. Hij vraagt op een speelse manier grote toewijding van de spelers. In alle opzichten komt een muzikant in het Zeeuws Jeugdorkest aan zijn of haar trekken. Spelen in het ZJO is een mooie belangrijke aanvulling op de individuele muziekles.

Elke vrijdagavond komen de leden uit de hele provincie naar Middelburg om te repeteren, en daarnaast zijn er nog studiedagen en studieweekenden door het jaar heen gepland. 

Om tot een mooi eindresultaat te komen zijn er veel repetities nodig, en worden de concerten alleen gepland aan het eind van het jaar.

Soms wordt er voor het jeugdorkest “op maat” muziek gecomponeerd, zoals  het tubaconcert door de jonge Zeeuwse componist Stefan Knuyt.

Om ook in contact te komen met andere jeugdige muzikanten wordt er regelmatig een uitwisseling georganiseerd met een ander jeugdorkest en zijn er buitenlandse concertreizen.

De repetities zijn op vrijdagavond van 17:30 tot 19:45 in het ‘Calvijn College’, Kruitmolenlaan 60 te Middelburg.

Beluister het ZJO 

Bekijk de recente video van het Zeeuws Jeugdorkest tijdens een concert.